Weekendupdate week #14: Non Bon Bini weekend 2009: Pinkpub!

Niek K. werd 19 en Bernd 20 deze week. Verder moeten we Inge W. missen want die zit aan de andere kant van de wereld: Japan.

1 April werd als dag uitgekozen om de bouwschuur voor eens en altijd NonBonBoni/KwoajeKeie-vrij te maken. Ondanks de grootse aankondiging was de opkomst wat summier: 5 man waarvan 2 van NBB. Gelukkig had Johan het meeste werk eigenlijk al verricht en dus was het binnen een goed half uur gepiept.

Dat de opkomst zo laag was lag misschien aan de interland Nederland – Macedonië. Andere kwamen misschien niet omdat ze dachten dat het om een 1 april grap ging, zoals Geert die al eerder op de dag één had verspreid door iedereen te smsen dat er in de Elzenstraat iemand was vermoord en dat half Megen was afgezet. Menig Non Bon Bini lid trapte er nog in ook..

Verder stond de week vooral in het teken van de voorbereidingen op het Non Bon Bini weekend 2009. De poster was dan al wel klaar (complimenten voor Janneke!) en de ideeën waren er ook al wel, de uitvoering van deze ideeën is toch net even iets anders. En zo kwam het er op neer dat in deze laatste paar dagen nog veel werk moest worden verzet.

Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en vanaf hier dan ook de complimenten aan de feestweekendcommissie, die hard gewerkt heeft aan een meer dan succesvol pinkpub weekend waar nog lang over nagepraat zal worden. Waarom? Dat lees je nu!

Vrijdagavond:
Op vrijdagavond stroomde de Megense pub vol met volledig in het roze geklede feestvierders. Natuurlijk was dit met opzet, de commissie had namelijk het toepasselijke thema ‘pink’ ingesteld.

Het programma van de vrijdagavond begon met het uitdelen van een (uiteraard roze) festivalbandje aan alle aanwezigen. Op de achtergrond loeide de muziekcomputer van Sjors en in combinatie met de eerste gele rakkers van het weekend begon de sfeer al aardig op gang te komen.

Na de officiële opening door middel van een festivalsmomenten video (binnenkort online) kon het programma beginnen. De avond zat als volgt in elkaar: iedereen kreeg in tweetallen een festivalskaart met hetzelfde concept als een kluunkaart, dus alle stempels verzamelen. De pub was in vier festivalshoeken verdeeld: pinkpop, lowlands, rock werchter en zwarte cross. Onder al deze hoeken vielen drie artiesten waarbij je bij elke artiest een opdracht moest uitvoeren. De opdrachten waren door middel van een verhaaltje gekoppeld aan de artiesten (bijv. Pink –> nieuwe single: ‘sober’, daar doen wij niet aan –> drankspelletje). Dit waren de artiesten en opdrachten:

 • Pinkpop
 • – Pink: drankspelletje
 • – BlØf: bluf kaartspel
 • – van Velzen: pianocompetitie
 • Lowlands
 • – Amy: drankspelletje
 • – Teenage dirtbag: doe een ‘dirtbag’ aan
 • – Anouk: zet een tatoeage
 • Rock Werchter
 • – Scissor sisters: doe rock, paper, scissor
 • – Ozzy Osbourne: bijt de kop van de muis
 • – Kiss: geef iemand een kiss met lippenstift op
 • Zwarte cross
 • – Rowwen Heze: drankspelletje
 • – Mooi Wark: het welbekende ‘alles uit’
 • – Normaal: doe net als Bennie Jolink een snor op

Ondanks dat de commissie wat terughoudendheid had verwacht wat betreft het meedoen aan de opdrachten, stortte plots iedereen zich vanaf het startsein op het behalen van een volle kaart. De snorren en schmink droegen bij aan het gekheidsgehalte en het werd dan ook een ontzettend gezellige avond doordat iedereen leuk meedeed. 

Bij de piano competitie ging het er om op een zo origineel mogelijke manier de piano te bespelen. Het ging er hard aan toe en alles werd dan ook in de strijd gegooid om maar te winnen, zoals je wel kunt zien:

Zaterdagavond:
Na een meer dan geslaagde eerste avond was het op zaterdag al vanaf 19.30 tijd voor het vervolg. De avond begon voor de vroege vogels met het opdelen in groepjes om vervolgens in de Elzenstraat te gaan ‘guitar heroën’. Bij dit geweldige spel (mede mogelijk gemaakt door John & Luck, dank jullie wel!) krijg je een XBOX360 gitaar in de hand waarmee je met z’n tweeën zo goed mogelijk getimed een rock nummer moet spelen. In combinatie met de beamer werden de deelnemers erg enthousiast en het werd dan ook een hele klus om ze weer mee naar de pub te krijgen.

Na deze inkomer was het tijd voor het hoogtepunt van het weekend: silent disco! Bij silent disco krijgt iedereen een koptelefoon op (we hadden er 50) en zijn er twee verschillende kanalen met dus verschillende muziek. Het spreekt voor zich dat het grappige momenten oplevert als de ene helft aan het carnavallen is en de andere helft aan het hiphoppen. Met daarnaast nog een MC aan de microfoon voor wat grapjes (de barmannen hadden geen koptelefoon, dus als je iedereen ineens laat bestellen weten ze niet wat ze meemaken) was het echt een unieke ervaring in de pub.

Afijn, check de vele foto’s voor het leuke gezicht dat al die koptelefoons opleveren!

Zondag:
Op zondag werd lekker rustig aan gedaan. Er moest natuurlijk eerst gewoon gevoetbald worden. De meeste mensen zullen dan denken aan hevige duellen met de tegenstander op groen gras, maar Chema gaat gewoon voor de handtekening en foto in de kantine. We moesten dan ook wel tegen een ex-profvoetballer: Regilio Vrede (als youtube in de weg zit klik dan met de rechtermuisknop en open hem in een nieuw tabblad/venster).

In de pub was vanaf wat later in de middags de afterparty met daarbij twee filmpjes. Zo had Teun een filmpje gemaakt van fuiven die vroeger bij hun in de garage zijn gemaakt. Erg grappig om ons weer terug te zien in die tijd. Het filmpje verschijnt binnenkort online.

Verder was er het begin van ‘Carnaval 2009: the Movie’, met 10 minuten filmmateriaal van 11/11 bal en prinsenbal. Check hem hieronder:

Tot slot waren er de bedankjes. We hebben 10 mensen bedankt om uitlopende redenen. Zo hadden we natuurlijk de bouwschuur, maar ook de tractor, de chauffeur, de aggregaat en verschillende hulpen en (eet)sponsoren. Sommige waren er bij om het bedankje in ontvangst te nemen, andere konden niet. Zo was ook Wim van Schijndel afwezig, maar gelukkig hadden we wel een live verbinding met de Maasbommelsestraat voor een wederwoord:

Verder zijn er in het weekend vele (en erg leuke foto’s) gemaakt die allemaal op de site zijn te zien!

De muziek van deze week kan natuurlijk niet missen: gift us een rundje weg! Helaas is deze niet op youtube te vinden en zal je dus zelf even aan het zoeken moeten..
Gezien het vele filmmateriaal deze week geen strip, die zit er volgende week weer bij!

Tot dan, adios!

PS: Namens de dialectcommissie van de heemkundekring hierbij nog een cursus Megens:

4 comments to Weekendupdate week #14: Non Bon Bini weekend 2009: Pinkpub!

Leave a Reply