Carnaval 2008/2009 is begonnen!

Op zaterdagavond 8 november was het zover, de officiële kick-off van Carnaval 2008/2009 tijdens het 11/11 bal. De avond waarop prins Anthoine Litjens zijn Keiendonk overdroeg aan de nieuwe prins: Mari d’n Twidde die Marco van de Wiel als adjudant koos. Maar de avond van Non Bon Bini begon eerst ergens anders, namelijk in de Elzenstraat.

Vanaf 19.45 was iedereen welkom om ‘Vakantie 2008; Roadtrip the Movie’ op de beamer te bezichtigen. Ondanks dat veel leden het kennelijk een te vroeg tijdstip vonden en pas later aanschoven hebben de tien thuisbioscoop bezoekers het goed naar hun zin gehad. De film van een uur, binnenkort te zien op deze site, geeft een chronologisch overzicht van de door 8 Non Bon Bini leden afgelegde camper tour door Frankrijk, Spanje & België.

Na de film was het om 8u tijd voor het bekende hangtafeltje hangen met een bafje en ‘de muziekcomputer’, een bekend fenomeen bij Non Bon Bini. Naar mate het drukker werd in ‘huize vdC’ werden ook enkele leden gepolst of zij dit jaar ten tonele willen verschijnen tijdens de pronkzitting. Het script van Non Bon Bini is namelijk al zo goed als definitief en de eerste oefeningen staan al gepland. Dit in tegenstelling tot de Kwoaje Keie, die volgens betrouwbare bronnen zelfs nog moeten beginnen. Door het 11 jarig bestaan en het feest wat daarmee gemoeid ging is de pronkzitting op een erg laag pitje komen staan, aldus de voorzitter van de KK. Wellicht wordt dit jaar dus wel weer het jaar van Non Bon Bini. Vorig jaar werden we 3e met twee puntjes minder dan ‘de Megense comedy’ en slechts één puntje minder dan de Kwoaje Keie.

Het pitje van de verwarming op het pre-11/11 bal feest kon inmiddels ook naar beneden nu de garage lekker vol begon te lopen en de eerste voorzichtige dans moves te bespeuren waren. 27 Non Bon Bini leden hadden zich verzameld en ook het nieuwste lid, Niek Beck, stond in half vol ornaat (de kledingcommissie is druk bezig, getuigt dit mailtje) op de eerst rij. Om half 9 vond namelijk de officiële opening van de nieuwe website plaats (lees: werd de website even vertoond op de beamer), gevolgd door een heuse zelf gemaakte carnavalsmix, die zich al eerder had bewezen op jeugdkamp, om goed in de stemming te komen.

Om 9u vertrok de hele bende richting de inmiddels al dichtbevolkte Willemien waarna er zoals gebruikelijk gelapt, gelachen en gedanst werd. Het was een avond om niet te vergeten, vooral ook voor Kwoaje Kei Jules die ‘het glazuur van z’n tanden af had gezopen’.

Leave a Reply