Carnaval 2009 schema & dinsdagavond uitleg!

Het is bijna zover, carnaval 2009! Net als vorig jaar is er ook dit jaar een Non Bon Bini schema, zodat je precies weet wat er wanneer te doen is! En natuurlijk uitleg over wat nou precies de bedoeling is van de dinsdagavond!

Maar eerst even wat dingen vooraf. Voor de mannen; denk eraan dat je de themakleding nog moet knippen. Trek er even voor uit want het is een hell of a job waar je wel een minuut of 20 bezig bent. Denk er ook aan dat je tijdens de carnaval voorzichtig met de kleren omgaat (dit geldt vooral ook voor de vrouwen!) want het is de bedoeling dat ze na de carnaval nog verpatst gaan worden. Vanaf hier nogmaals even een complimentje voor de kledingcommissie, de kleren zijn echt super!

Over de carnaval zijn ook nog wat dingen te zeggen. Zo hebben we nog vrijwilligers nodig om de wagen van Oss en Lith naar de schuur te brengen. Daarnaast lijkt het mij leuk een schriftelijk verslagje van de carnaval bij te houden. Als vijf verschillende mensen zo’n verslagje over één dag willen schrijven hebben we meteen herinneringen vastliggen en wat content voor op de site.
Wie dit alles gaan doen zullen we op vrijdagavond in de bouwschuur vastleggen.

Verder is de drank in de bouwschuur en op de wagens geregeld en op kosten van de CV. Tijdens de optochten mag geen alcohol gedronken worden en wij gaan ons daar dan ook aan houden!

Op zaterdag mogen we traditie getrouw weer bij Tijs Hoefnagel terecht voor het kijken van de Harense optocht. Hoe we dat met drank gaan regelen is nog onbekend. Mogelijk moet iedereen een paar euro lappen of we nemen zelf wat bier mee.

Tot slot misschien wel de belangrijkste mededeling, die dit jaar ook duidelijk is opgenomen in het schema. Iedereen die mee carnaval heeft gevierd wordt op woensdagmiddag in de bouwschuur verwacht om mee op te ruimen. Velen handen maken ligt werk en het hoort er ook gewoon bij, punt uit!

Dinsdagavond

Dan wat betreft de dinsdagavond. Wat is nou precies de bedoeling?! We hebben 50 (van de 80) aanmeldingen van zowel Non Bon Bini als Kwoaje Keie. Deze zullen allemaal, sommige individueel, de meeste in duo’s en andere in trio’s een opdracht krijgen die ze tijdens de carnaval moeten uitvoeren. Het belangrijkste is dat dit allemaal in het geheim moet gebeuren. Je krijgt namelijk meer punten als de opdracht goed is uitgevoerd en het geheim is gebleven dat jij het hebt gedaan!

Opdrachten zijn er in alle vormen en mate, sommige mensen zullen alleen iets hoeven te geven aan een ander, andere mensen zullen er echt moeite voor moeten doen. Het is een nieuw concept dus ook voor ons als commissie even zoeken, maar als het leuk uitpakt kunnen we het volgend jaar misschien uitbreiden.

Om het uitvoeren van de opdrachten niet te makkelijk te maken hebben we ook een spion, of eigenlijk spionnen, in het spel gebracht. Deze hebben de opdracht om te achterhalen wat de opdracht van de andere was. Als zij raden welke opdracht jij moest opvoeren, krijg je minder punten.
Op de dinsdagavond zal in de pub de ontknoping plaatsvinden. Hierbij zullen alle spionnen bekend gemaakt worden en alle opdrachten één voor één worden besproken. Het belooft gezellig te gaan worden en sommige koppels die al ingelicht zijn over hun opdracht hebben al laten blijken fanatiek aan de gang te willen dus dat moet helemaal goed komen. Voor degene die hun opdracht nog niet weten, deze zal je voor zaterdag horen!
Het carnaval 2009 schema 

Dan even wat betreft het schema. Natuurlijk dient dit als een richtlijn en ben je nergens tot verplicht. Het is alleen handig om te weten wat er wanneer te doen is zodat je jezelf bij de meute kan aansluiten. In het schema is uitgegaan van een zoveel mogelijk Megense carnaval. Mochten er mensen zijn die willen gaan stappen, bijvoorbeeld op zondagavond, dan zal je dat zelf moeten regelen en organiseren.

Je kan het carnaval 2009 schema ook downloaden zodat je het kan uitprinten.

Rest mij nog te zeggen dat we er natuurlijk weer een gezellige carnaval van gaan maken met z’n allen en wie weet wat er dit jaar weer allemaal gaat gebeuren…

Dag Tijd Activiteit
Vrijdag    
  Hele dag  Bouwen! De puntjes op de i zetten en alvast wat opruimen..
Ook de eerste pilskes horen daar natuurlijk bij! 😉
  19.00 Officiële aftrap carnaval 2009 in de bouwschuur!
  21.00  Gezamenlijk vertrek naar ‘5 uurkes vuraf’, het voormalige bouwersbal.
Denk aan themakleding, het thema is: Winterwonderland!
Zaterdag    
  11.30 Pre-optocht party in de bouwschuur!
  12.30 Vertrek naar Tijs Hoefnagel voor het kijken van de Harense optocht
  13.11 Begin Harense optocht
  Na optocht  Naar de bouwschuur, klaar maken voor de Keiendonkse optocht!
Ook een goede timing voor het maken van een groepsfoto!
  15.11 Begin Megense optocht
  Na optocht Na jarenlang traditie getrouw te zijn gaan eten bij Karin (& met hulp van Ans)
gaan we dit jaar eten bij Stefan & Mart thuis.
  Na eten Vanwege massadrukte in de Willemien op naar onze residentie: de pub!
  ??.?? Naar de Willemien en er een latertje van maken!
  21.30 Prijsuitreiking Megense optocht in de Willemien
Zondag    
  11.00 Vertrek naar Oss
  13.11 Begon Osse optocht
  Na optocht Naar het Osse centrum, daar staat dit jaar een grote tent voor de prijsuitreiking
  ’s Avonds Weer terug naar Megen, op naar de pub!
Maandag    
  Vooraf..? Verzamelen bij iemand/Alvast naar de Willemien?!
  14.00 Naar de Willemien voor boerenbruiloft
  14.30 Begin boerenbruiloft ceremonie
  Na boeren-
bruiloft
Dweilen in Oss
  ??.?? Weer terug naar Megen, op naar de Willemien/Pub!
Dinsdag    
  ??.?? Vertrek naar Lith
  11.00 Begin Lithse optocht
  Na optocht De Hertog-Jan in natuurlijk!
  20.00 Begin ‘dinsdagavond ontknoping 2009’ in de pub!
  Na ontknoping Gezamenlijk vertrek naar de Willemien voor afsluiting carnaval
  22.30 Has verbranden
     
Woensdag    
  Vanaf 13.00 AFBREKEN CARNAVALSWAGEN & OPRUIMEN BOUWSCHUUR!

Leave a Reply