Week(end)update week #5: Non Bon Bini winnaar Megense pronkzitting!!!

Wat nou NBB staat voor ‘Nooit Bouwers Binnen’?! Deze maandag waren het er maar liefst 10.. Verder werd Remy oom, en natuurlijk won Non Bon Bini de Keiendonkse pronkzitting 2009!!!

Dat Remy oom werd, was op woensdag. Check voor meer info. Verder werd er deze week op donderdag de generale voor de pronkzitting gehouden. Er komt nog een ‘making of’ van onze pronkzitting act, er is voldoende videomateriaal beschikbaar met een hoog amusement gehalte..!

Vrijdagavond was het dan zover, de eerste avond van de pronkzitting was aangebroken. Non Bon Bini zat deze avond gezellig in de zaal te kijken naar enkele top artiesten. De buut van collega carnavalsvereniging Kwoaje Keie was het hoogtepunt. Enkele grappen waren, net zoals bij ‘koffie, bier en klets’, aan de scherpe kant maar zoals Wim Goossens het mooi verwoordde vanachter het frituur: “zolang ze over oe lulle, leefde nog!”. Mooie woorden!

Non Bon Bini wist deze avond niet alleen het meeste aantal stemmen binnen te krijgen, ook viel er een prijs op de bij elkaar gelegde loten. Wie weet valt de zoveel miljoen wel op ons gewonnen lot?!

De zaterdag begon met een pre-pre-pronkzitting bij Paul en Anke, gevolgd door de pre-pronkzitting in het ‘Sticky Fingers hok‘. Daar ‘verloor’ Non Bon Bini zijn camera (hij bleek later gewoon recht op een hangtafel te hebben gestaan) waardoor er helaas niks is gefilmd van de pronkzitting. Ondertussen traden twee Non Bon Bini danseressen in ‘Berge’ op.

Onze pronkzitting act verliep op zaterdag echt foutloos, mede doordat de meeste artiesten nog nuchter waren en zich goed hadden
voorbereid. Al het werk van de afgelopen maanden werd dan ook door de jury bekroond: Non Bon Bini eindige als eerste, gevolgd door de Kwoaje Keie en de Megense comedie. Om te laten zien dat er een gezonde maar vriendschappelijke competitiestrijd bestaat tussen NBB en de KK werd nog even snel een nieuwe fabeltjeskrant geïmproviseerd.. Ach, een geintje hoort er bij 😉
Enkele hoogtepunten van de pronkzitting wat betreft foto’s vind je hier. Natuurlijk eindigde iedereen traditiegetrouw na de pronkzitting op de
Maasdijk, om het feest nog tot in de late uurtjes voort te zetten, inclusief prins.

Inmiddels is er ondertussen al een artikel over de Megense pronkzitting in de krant beland, check hem ook online.

Op zondag was het nog niet over met de pret, vandaag stond de jeugdpronkzitting op het programma. Deze middag werd gepresenteerd door Mart met een schorre stem. Niet gek, na al het gejuich van de voorgaande nacht.. Non Bon Bini sloot de uitverkochte middag succesvol af met de inmiddels welbekende Mario act en werd door de pronkzitting commissie al snel uitgenodigd om nog even te blijven hangen, iets waar enkele Non Bon Bini leden wel oor naar hadden!

Gezien het tijdsstip laat ik het hierbij.. Tot volgende week!

PS: Nu mijn afstuderen is begonnen en ik half 9 to 5 in Bernhoven te vinden ben kan het zijn dat je wat langer moet wachten op de weekendupdate. Ik blijf echter mijn stinkende best doen om alles toch nog op tijd online te krijgen!

Leave a Reply