Week(end)update week #48: Kwoaje Keie weekend was geslaagd!

De week stond voor sommige in het teken van het maken van een reisje naar onze westerlijke buren. Zo gingen Janneke en Lisa naar Dublin. Desi, Hanneke en Mariska zouden naar Londen gaan maar omdat op het laatste moment bleek dat de school de reis verkeerd had geboekt ging het feest voor hen niet door..

Het weekend stond geheel in het teken van het Kwoaje Keie weekend dat plaats vond in de residentie van zowel de Kwoaje Keie als Non Bon Bini.

Op vrijdag werd eerst door enkele mannelijke leden gegamed in huize Strik. Dit klinkt misschien ontspannend maar er heerst vaak een uiterst gespannen sfeertje omdat iedereen wil winnen. Omdat sommige spelers niet zo goed tegen hun verlies kunnen gebruiken zij al gauw alternatieve manieren om te winnen, zoals de bekende c*ckpunch.

Op het vrijdagavondprogramma van het Kwoaje Keie weekend stond het rad van fortuin. Willekeurige (nouja, een groot deel van het verloop de show stond al vast) pub bezoekers werden naar voren geroepen om een opdracht uit te voeren. Voorbeelden hiervan waren het welbekende ‘duck hunt’ op de Nintendo of het weggeven van een borrel aan iemand die je ‘lekker’ vind. Van Non Bon Bini werden ook enkele mensen op het podiumpje gehaald door presentator Sander met op de achtergrond de technische ondersteuning van Jacques (lees: Jacques hield het script in de gaten en Sander deed waar hij goed in is: grappen maken.) Zo moest Anke meteen bij binnenkomst jongleren, Stefan onder het genot van een stukje Johnny Cash muziek raden welke Megenaar werd uitgebeeld op de powerpoint presentatie, moest de puf opdraven voor een stukje luchtgitaren en moest Geert weer terug naar pronkzitting 2006 met de uitvoering van Snoop Dogg’s Next Episode. Het sarcastische commentaar van vooral de juryleden prins Mari en Rene D. zorgden verder ook voor veel vertier.

Omdat de Kwoaje Keie dit jaar niet zoveel geruchtheid hadden gegeven aan het weekend kon je je dit jaar gewoon vrij bewegen. Toen de avond was afgelopen en er voor de pub nog even werd stil gestaan bij de geslaagde avond raakte ‘Butch’ en puf nog in een stoeibui waarbij een leuk klusje voor carglass medewerker Teun ontstond aan Mari’s voordeur.

Op zaterdag werd niet alleen gefeest maar overdag ook nog even hard gebouwd bij Jos de B. in de schuur, de kraamkamer van onze carnavalswagens. ’s Avonds was het thema ‘have you ever been mellow’ ofwel gabber! De Kwoaje Keie hebben trouwens ons cadeau voor het 11-jarig bestaan opgehangen.

Zondag moest er natuurlijk weer worden gevoetbald. Het was het weekend van de ongebruikelijke keepers, zo stond Thijs in de goal bij 1, Gijs bij 2 en Geert bij het 3e. Bij het 3e was het naar verluidt goed te merken dat het weer KK weekend was. Bij het 2e kwam Chema te laat omdat zijn auto het had en nog steeds heeft begeven.. Het 1e won weer en staat nu 3e, maar hoe kan dat ook anders met deze opstelling.

Ook waren er NBB leden die tijdens het weekend andere verplichtingen hadden. Zo zaten Teun & Inge op een weekendje weg met de (schoon)familie van Inge. Omdat de redactie verder niet van iedereen kan bijhouden hoe degene zijn weekend heeft besteedt zou het leuk zijn als je ons door het plaatsen van een reactie hieronder op de hoogte hield.

Oh en verder de strip van deze week en een lekker nummertje. Ook deze is heerlijk al is hij wat meer voor de HipHoppers onder ons!

Check verder nieuwe foto’s van het Kwoaje Keie weekend, Bouwen 2009, Disneyland Parijs en Megen 650 jaar onder van alles: Remy! Ook zijn er nieuwe filmpjes van disneyland en selectieweekend 2008 en deze week komt ook de 1e aflevering van Non Bon Bini Cribs online!

Zie hier alvast de intro:

Leave a Reply