Vakantie verhalen 2010!

De grote vakantie zit er aan te komen en dat betekend dat Non Bon Bini eropuit gaat! Natuurlijk is het leuk om aan de thuisblijvers te laten weten hoe het is. Dat kan hier!

Kijken of we net zoveel berichten krijgen als vorig jaar.

20 comments to Vakantie verhalen 2010!

 • Laten wij het bal der vakantieverhalen (goed bezig Mart) dan maar openen! Ruim een week geleden, heel vroeg en met sportieve kater op zak van Weeze naar Zadar (http://tinyurl.com/zadart) gevlogen.

  Daar twee nachten vertoefd bij een aardig(,) oud echtpaar. Vooral zon, zee en strand. Bijzonder: op een hoek van het eiland is een orgel verwerkt in trappen. De golven van de zee maken de muziek. Wij doen het zwemmen natuurlijk. (Foto Zadar: http://tinyurl.com/zadart2)

  In Zadar misten we op een haar na de bus naar de Plitvice meren. Liet ons twee keuzes: óf zes uur wachten, óf naar Zagreb. Werd het tweede (http://tinyurl.com/zagrebt). Hostel opgezocht en lekker door de stad gewandeld.

  Van uitstel kwam gelukkig geen afstel, volgende dag alsnog de Plitvice meren op het program. Het zijn, bij gebrek aan camera-kabeltje, niet onze eigen foto´s, maar kijk en geniet: http://tinyurl.com/plitvicet en http://tinyurl.com/plitvicet2.

  Slapen deden we die nacht en de volgende in Split (van Hajduk). Echt een prachtig oud centrum daar, omringd door paleismuren. Dat hele stuk staat op de Unesco-werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden: http://tinyurl.com/splitttt. Hebben daar een opera (Othello) in de openlucht gezien. Genieten.

  Van de schoonheid van Kroatie, naar de oorlogswonden van Bosnie-Hercegovina. Waar sommige gebouwen er nog steeds zo (http://tinyurl.com/mostart) uitzien, en meer dan de helft van de huizen ´volzit´ met kogelgaten. De stad was een van de middelpunten van de Balkanoorlog. Gelukkig ook veel schoonheid: http://tinyurl.com/mostart1 , linksonder hebben we gezwommen.

  Na twee dagen Mostar, op naar Sarajevo. Daar zitten we nu in een supermooi hostel, midden in het fraaie centrum. De popcorn van ons bioscoopavondje borrelt nog op en beneden ons rinkelen de borden en bestek voor het ontbijt. Daarna gaan we de stad in voor een gidstocht door het centrum. Echt een hippe stad, met aardig wat toerisme en vrij veel geschiedenisknooppunten (bv aanleiding start eerste wereldoorlog). De stad heeft meerdere gezichten. Deze bijvoorbeeld: http://tinyurl.com/sarajevot en deze http://tinyurl.com/sarajevot1.

  En ohja, we kunnen hier in Sarajevo ook gewoon Tour de France kijken met een grote Erdinger voor onze neuzen.

 • Bij die foto van Zadar volgt een foutmelding, komt omdat ie dat haakje sluiten meetelt. Hierbij de goede link: http://www.venetidelmondo.com/marcopolo/data/2/zara.jpg

 • Matte

  Paul en Lisa, leuk dat jullie het vakantie-verhalen-bal openen, net als vorig jaar! 😉

  Hij gaf een foutmelding aan waardoor ik hetgeen jullie geschreven hadden moest herplaatsen (wss denkt hij, gezien de regio (IP-adres) waarin jullie je bevinden, dat het spam is). Hopelijk zijn jullie niet geschrokken van de foutmelding en nemen jullie bij de volgende gelegenheid weer de moeite om ons op de hoogte te houden!

  Ik zal er voor zorgen dat, mocht de melding weer komen, het bericht ASAP online verschijnt!

 • Teun en Inge

  Hallo mensen,

  wij zijn inmiddels aangekomen in Jørpeland waar we vandaag, als het weer het toelaat, een moterbootje gaan huren en over de mooie wateren gaan varen!

  we hebben al wat verbluffende NBB foto’s gemaakt boven op de Lysefjord.

  we zijn inmiddels ook al op onze 7de of 8ste camping dat weten we niet meer precies.

  alles gaat hier prima en we nemen a.s. zondag de boot van kristiansand (Noorwegen) naar Hirthals (Denemarken)

  we zien jullie allemaal snel weer !

  gr,

  Teun en Inge

 • Teun en Inge

  hier een link naar google welke weg we hebben afgelegd vanaf Denemarken!

  http://maps.google.nl/maps?hl=en&tab=wl

  gr

  Teun en Inge

 • Matte

  Teun & Inge: keep us posted! Leuk!

  @Teun: als je iets van google maps wilt laten zien moet je rechtsboven (net boven de knoppen kaart/satelliet/terrein op link klikken en dan de link die je daar ziet kopiëren.

 • Teun en Inge

  hallo,

  Hier dan de goeie link:

  http://tinyurl.com/24zsbtm

  we hebben niet echt eerder op NBB gepost aangezien we ook niet echt de mogelijkheden hebben tot internet. maar deze camping heeft het gelukkig wel!!!

  Het is leuk om dat van Paul en Lisa te lezen!

  we zien jullie allemaal snel weer!!
  gr

  Teun en inge

 • Paul en Lisa

  Een update van onze vakantieverhalen, ditmaal vanuit Pristina, Kosovo.

  Na drie dagen Sarajevo (fantastische stad) zijn we in de bus gestapt richting Montenegro. Een mooie rit door en over bergen: http://tinyurl.com/montenegroot .

  Hele land doorgestoken en ‘aangemeerd’ in de baai van Kotor. Met een kamer met uitzicht op zee en bergen als uitvalsbasis twee dagen het stadje verkend: http://tinyurl.com/montenegroot1 .

  De laatste dag Montenegro naar het Ostrog-klooster wezen kijken. Echt ongelooflijk: op bijna een kilometer hoogte, verwerkt in de bergen, huist een wit klooster. Helse tocht om er te komen. Maar taxichauffeur (meer massa dan Andy Fordham in zijn beste dagen) loodste ons via mini-haarspeldbochtjes omhoog. Zijn motto: ik rijd met 1 hand, zo dicht mogelijk langs de rand (afgrond rijmt niet). Maar goed, we kwamen boven en nadat Lisa zich vakkundig een hoofddoek aan had gemeten, mochten we naar binnen. Klein maar fijn.
  http://tinyurl.com/montenegroot2

  Vanmorgen om 5 uur gearriveerd in Pristina en nu op ’t punt de (hoofd)stad te verkennen. Morgen willen we in Skopje (Macedonie) zijn. Tot dan!

 • Anke

  Nou laat ik maar wat van mijn verhalen vertellen hier! Ben nu in Frankrijk in Chateauroux les Alpes aan het werk (ligt in de buurt van Embrun/Grenoble). Nu net een weekje actief bezig geweest & veel leuke nieuwe mensen leren kennen!
  Vandaag een wildwater 3 rivier gevaren (een gradatie hoger dan ik normaal gesproken vaar), dus dat was erg gaaf om te doen! Als je wilt kijken wat ik allemaal hierzo uitspook kun je op deze site kijken wat er allemaal te doen is http://www.franse-alpen.nl/

  Fijne vakantie allemaal!!

 • Matte

  Sorry dat ik zo laat (nu pas) het laatste verhaal van Paul en Lisa door heb gelaten. Heb helaas niet eerder achter de PC gezeten..

 • Paul en Lisa

  Laatste update. Na een halve nacht en dag in Pristina (Kosovo) naar Skopje (Macedonie) afgedaald. Veel leuker dan Pristina, waar we misschien iets te veel van verwachtten. Hoe dan ook, Skopje is erg leuk! Bioscoopje gepikt, verdwaald in de straten en over een markt/bazaar gestruind. Bezienswaardigheden bekeken en de tas gepakt voor de reis richting Lake Ohrid.

  Meteen een fijn onderkomen, stad in (twee keer pizza op, met steeds een fles Traminec) en ook hier weer genoten van al ’t moois. Kerk bezocht waar ene Sveti Naum al tig jaar onder de grond ligt, en toch kun je nog steeds zijn hartslag horen. Juist. Behalve een Romeins theater, een fort, postcard-achtige binnenstad ook dit uitzicht: http://tinyurl.com/orhidt

  Het kleine broertje van Lake Ohrid heet Prespa en was voor ons nog spectaculairder. Op ‘bezoek’ bij een heel aardige familie, die een klein hotelletje runt (7 euro per nacht) en ons meenam op een boottocht naar Golem Grad aka Slangeneiland. Als weggevlogen uit een Disneyfilm scheerden er grote pelikanen over het water. Op het eiland schildpadden, vogels, kevers en een heul oud kerkje. Als kers op de taart zwom (of kronkelde) er een slang vlak langs ons bootje. Onbetaalbaar!

  Nu terug in Skopje, morgenvroeg met de bus naar Sofia en vanuit daar vliegen we zaterdag terug.

  Tot dan!

  Ps. Over postkaarten gesproken: http://tinyurl.com/postcardt

 • Sanne

  Yes!

  Ik ben net terug van mijn ‘vakantie’ met ons pap, mam &imke door Laos en Thailand!

  Samen met de Trotter, Lonely Planet en onze Engelse mond alles onderweg geregeld! Petje af voor ons pap en mam, backpacken is niet helemaal voor ze weg gelegd maar het is keigoed gegaan. Wat een avontuur!

  Belachelijk goedkope prijzen, hoofdgerechten voor 1 euro of drinken voor 2 kwartjes.
  Ook weer hoofdgerechten van 10 euro waardoor je echt zegt dat het ‘duur’ is. Zo ook met overnachtingen. 10 euro per nacht? God, dat is best prijzig zeg. Waar gaat het over! Ja: andere cultuur, ander land, andere maatstaf.

  In 2 weken tijd Vientiane, Luang Prabang, Chiang Mai, Koh Samui en Bangkok gedaan; ik ben tevreden!

  En mijn verhaal? Staat op d’n site;
  sannevdwijst.waarbenjij.nu !

  Fijne vakantie allemaal,
  x

 • Desi

  Sanne wat een geweldig verhaal, lees vooral allemaal de site! Joehoe!

 • Paul

  Toch nog een soort van allerlaatste ‘vakantie’-update. Hier is een kaartje met slaapplekken die Lisa en ik hebben aangedaan. http://tinyurl.com/slotakkoordt

 • Joep

  Niet echt een vakantie, maar toch even een update voor de geinterreseerden!

  Ik zit op het moment al een goede 4 maanden in australië en vanuit daar dus een kleine update. De eerste twee maanden insydney doorgebracht waar ik de suburb bondi beach het meeste tijd heb doorgebracht. Kort samengevat: veel sightseeen, veel drinken, veel gitaar spelen en daarnaast alles doen waar je ook maar zin in hebt!! Daarna vanwege wat financiële problemen een maand in Canberra, de hoofdstad, doorgebracht waar ik met name in het begin aardig veel heb gewerkt voor het zeer aangename salaris van 25$ per uur (naar euro’s vertaald zo’n 18,5€ per uur!) alleen had ik de pech dat ik m’n rechter wijsvinger brak na ongeeer 3 weken… Daarna met het weinige geld dat ik had samen met 2 vrienden van school plus een Ierse jongen die ik hier heb leren kennen een autotje gekocht en daarmee de kust op vertrokken! Fantastische roadtrip en met name byron bay is een echte aanrader! 2 weken geleden in een klein plaatsje genaamd bundaberg aanbeland waar ik nadat m’n vrienden weer naar nederland zijn vertrokken samen met de Ierse jongen aan het werk ben geslagen op diverse boerderijen. Dat is dan weer niet aan te raden maar het moet nu eenmaal gebeuren. Dus voor de komende maanden wor het voornamelijk groenten en fruit plukken en proberen hier en daar wat geld op te sparen! Hopelijk daarna wat verder de kust op te reizen en met een beetje goede wil misschien nog een tijdje Azië door te trekken!!
  Dat is het voor nu.. Niet heel uitgebreid maar toch een globaal verslag van wat ik hier zoal doe!!
  Groeten, Joep!

 • Teun

  Hoi Joep,

  echt leuk om te lezen!!

  laat vooral wat meer leesvoer achter op de site!

  gr

  Teun

 • Matte

  Hallo Megen!

  Vanuit het mooie en warme Mimizan een berichtje. We zitten nu te eten in Mimizan-plage. Hebben 2 mobile homes naast elkaar staan en er word regelmatig een bezoek gebracht aan kamer 100
  Het stappen is wat minder, maar verder niets te klagen. Er zijn al vele Kronenbourg burgemeester gemaakt.Wel een hoop surfdudes.
  We gaan er nog een paar leuke dagen van maken en zien jullie weer snel in Megen

 • Paul

  He, goed bezig Matte. Vraag ik me toch nog wel af wat kamer 100 is!

 • Matte

  “Mijn” (grotendeels Geerts) berichtje is inmiddels alweer van bijna een week geleden. De vakantie zit er grotendeels op.

  Gelukkig heb ik samen met enkele andere NBBers jeugdkamp nog!

  Hierbij nog even het volgende:
  – Leuk dat jullie ook dit jaar weer van alles gepost hebben. Ik wil jullie hierbij oproepen zoveel mogelijk quotes door te sturen om de vakantie herinneringen in leven te houden.
  – @Joep: ook erg leuk om iets uit Australië te horen. Keep it up!
  – Tot slot mijn verontschuldigingen voor Anke en Sanne: door de vakantie zijn jullie verjaardagen me even helemaal ontgaan. Vanaf hier dus alsnog gefeliciteerd!

  Allemaal bedankt voor de gezellige vakantie en hopelijk gaan we volgend jaar weer!

  PS: Het traditionele afsluit etentje was ook weer geslaagd.
  PS2: Voor degene die het inmiddels nog niet weten: kamer 100 is de Mimizan benaming voor het toilet!

 • Matte

  Ohja: foto’s zijn natuurlijk ook altijd meer dan welkom! Zowel gewone als NBB wereldwijd!

Leave a Reply