Weekendupdate week #32 & 33: Albufappa special!

Van 3 t/m 12 gingen 8 NBBers en één Macharense aanhanger naar Albufeira te Portugal. Al snel werd de plaats van bestemming omgedoopt tot Albufappa. Op maandag de 3e was het zover, het avontuur ging beginnen!

Even vooraf: als je op een link klikt met een plaatje hoef je alleen maar ergens op het plaatje zelf te klikken om het weer te sluiten, dus niet perse op het kruisje! Ook kun je als er al een plaatje geopend is gewoon op een andere link klikken, dan wordt deze direct geopend zonder dat je die andere eerst hoeft te sluiten!

Om 1u ’s nachts vertrok de bende richting Amsterdam, waar zij nog enkele uren moesten wachtten voordat het vliegtuig vertrok. En dat betekent natuurlijk rondslenteren op Schiphol. Gelukkig hadden we het spel regenwormen bij! Toen we eenmaal in Portugal waren aangekomen (zo’n 3 uurtjes vliegen) keken we eerst even naar buiten en zetten we vervolgens even onze klok goed (het is daar één uur eerder, dezelfde tijdzone als Engeland).

Toen we eenmaal door de bus afgezet waren bij ons appartement was het natuurlijk zaak om meteen wat in de koelkast te krijgen. Vervolgens kon de vakantie pas echt beginnen: even het appartement en uitzicht bekijken (jullie hebben cribs vast al gezien!), een potje kaarten en Luc op de gevoelige plaat vastleggen.

Al snel wordt het dan tijd voor de eerste stapavond. Onderweg kom je nog van alles tegen wat even vastgelegd moet worden, zoals een Elvisbar voor Freek. Dan snel door naar de eerste groete potten bier.

Overdag is het met name nog meer groete potten bier in combinatie met gekkigheid, heel veel gekkigheid. Zo ook het bankjumpen:

Maar we moeten natuurlijk ook eten. Dit deden we het liefst bij Buddy’s in het oude gedeelte van de stad. In het begin gingen we daar ook nog wel eens stappen, de cocktails met de lange rietjes waren er populair. Ook het terrasje wat bij deze kroeg hoorde hebben we vaak bezocht (leuke foto Luc! ;), en als je maar lang genoeg bleef zitten kwam je altijd wel iets leuks tegen.

Thuis weer tijd voor nog meer gek doen en lekker luieren, lummelen en zuupen aan het zwembad. De Non Bon Bini hoedjes kwamen goed van pas! Ohja, natuurlijk was traditiegetrouw de Megense vlag zichtbaar voor iedereen!

De excursies dan.. De eerste excursie die we via onze misses & mister Geit (spreek uit als gait) deden was de tocht met een catamaran. Het hoogtepunt was het moment waarop we mochten zwemmen. De meeste waagden het op een duikje, zo ook Lieke die daarbij wat hardhandig werd geholpen door de schipper. Maar het leukste was nog wel Geert: die bleef met één been achter de balustrade hangen en ging daardoor nogal hard te water. Gelukkig voelde hij daar ’s avonds niks meer van.

De tweede excursie was naar het waterpark, lekker lam liggen en gebruik maken van de glijbanen. Ook kon er lekker geslapen worden, want ’s nachts wou dat niet echt lukken. Als de buren (lees: de niet-pussyplayer die nog naar de Kiss waren geweest) thuis kwamen kon er nog wel eens wat rumoer ontstaan door het verschuiven van stoelen. Die maakte namelijk ongeveer zo’n geluid. Ook de onderbuurjongens waren er waarschijnlijk niet blij mee.

Voordat we naar de laatste excursie gaan even over het stappen. Op de strip na het eten vaak even snel bij een Engelse pub zitten, zingen, een drankje of twee doen, even lachen naar dirty harry en tot slot natuurlijk karoake. Dance the night away, rock around the clock en het minder succesvolle big, big, girl. Dan rond een uurtje of 12 op naar de Celebration, DE tent van Albufappa voor alle Nederlanders. Dat het daar erg gezellig is hoef ik natuurlijk niet uit te leggen, en ook niet dat je daar bekende tegen komt uit Berghem, Demen en Geffen. De Demense hadden trouwens nog een Kwoaje Keie sticker op de strip gevonden! (Foto volgt als het goed is nog!). Al bij al was het stappen goed vertoeven (zoals Geert het zou zeggen).

De derde en laatste excursie dan: de jeepsafari! Vooraf weer even gek doen (heerlijk!), en dan met z’n allen de jeep in en op safari! Jaja, je maakt het mee met NBB. De tocht bracht ons langs allerlei interessante punten (zoals deze echte dinosaurus voetafdrukken), waar de meeste met volle aandacht luisterden. Het waaide trouwens hard in de jeep, maar of het nou een jeep of bus is, Lieke slaapt overal doorheen.

Bij het ‘einde van de wereld’ besloten we de NBB wereldwijd foto te gaan maken. Na vele, vele, vele pogingen lukte het ons. Het resultaat volgt later deze week!

Tot slot nog enkele ‘Albufappa wist je datjes’:

  • Op de laatste dag van de vakantie zagen onze schappen er zo uit.
  • Bij de vrouwen zag dit er zo uit, let vooral op het stukje schap van Luc (midden bovenin).
  • Geert van slapend naar wakker krijgen maar heel even duurt..
  • Geert af en toe een pussyplayer was. Eén keer had hij geen behoefte meer aan bier(!), de andere keer zat hij aan de wijn..
  • De meeste kansloze hents van deze vakantie waren these guys!
  • Groepjes-, groepjes-, nog meer groepjes- en groepsfoto’s horen er ook bij.
  • De terugkomst in Megen werd traditiegetrouw weer met een etentje bij Eddy & Thea afgesloten: altijd een groot succes!

Vanaf hier Lieke & Luc bedankt voor het regelen van de vakantie en het geven van de speech! En natuurlijk iedereen bedankt voor de mega gezellige vakantie! Op naar volgend jaar! 😉

Albufappa out!

PS: Alle andere foto’s staan nu (na selectie) ook online.
PS2: Omdat naar mijn weten niemand meer op vakantie gaat is de ‘grote vakantie post’ een normale post geworden.

9 comments to Weekendupdate week #32 & 33: Albufappa special!

Leave a Reply