De grote vakantie 2009 post!

Door de berichten van Paul & Lisa vanaf hun vakantielocatie(s) kwam ik op het idee om één post te maken waarin iedereen zijn vakantie verhalen kwijt kan.

Gebruik deze post om ons vanaf je vakantie locatie op de hoogte te houden van de gebeurtenissen en bezienswaardigheden!

50 comments to De grote vakantie 2009 post!

 • Remy

  Relax Matte,

  Paul: echt super leuke verhalen! blijf zo doorgaan en maak er een mooie vakantie van!

 • wallie

  Jah idd.. leuke verhalen Paul! leuk te lezen!
  Remy nu al wakker?? 😛

 • Lisa en Paul

  De eerste echte dag Stockholm lijkt vooral nat te gaan worden. Tijdens het ontbijt stond de Zweedse televisie aan, op de kaart vooral wolkjes met dikke druppels. Er is nog wel hoop: we verstaan allebei geen Zweeds dus misschien zei ze wel: “Dit weer zal het vandaag niet worden.” Enfin, we hebben tenminste een hostel. Duurde even. De eerste zat vol en op weg naar de tweede bleek ik (Paul) niet de beste kaartlezer. De verkeerde route stuurde ons wel de Mac in, dus niets aan de hand. Nu met diezelfde kaart de stad verkennen. To be continued…

 • Mariska

  Leuk om jullie vehalen te lezen paul en lisa.
  Heel veel plezier en geniet van jullie vakantie.

 • ad en kaatje

  hallo paul en lisa hopelijk is de regen meegevallen.hier veel regen gevallen.maar dat mag de pret niet drukken schrijf ze en geniet ze ad en kaatje

 • Paul

  Als dieven in de nacht sluipen we zojuist onze hostelkamer af, hopelijk zonder onze Duitse kamergenotes wakker te maken. Binnen een kwartier pakken we de metro richting boot voor een elf uur durende tocht naar Turku (Finland). Het plan is om daar een of twee nachten te blijven en dan met de trein verder te gaan naar Helsinki.
  Stockholm hebben we in een dag gedaan met behulp van een heel fout boekje (Nelles Zweden gids). Qua weer was het vooral jas aan en uit, eerst de trainingsjas (af en toe flink zon) daarna regenjas. We komen nog terug op Zweden, nu haasten voor de metro. Groet

 • marion en henk

  Hee Lisa en Paul

  Leuke berichten, fijn dat jullie het goed naar je zin hebben. Zo blijft het thuisfront op de hoogte.
  kusjes familie Brouwer!

 • Matte

  Omdat de site zo’n 2 weken plat heeft gelegen zal ik hieronder de vakantieverhalen (die nu via de mail zijn binnengekomen) herhalen:

  op: 12 juli 2009 09:58

  Vrienden en vriendinnen,

  Waar is de site als je em nodig hebt? Heb begrepen dat ie snel weer online is, pas de problemos dus. Omdat hier een pc smachtend staat te glimmen, toch nog even een update via de mail. Volgens mij stamt de laatste post uit Stockholm, op het punt om naar Finland te gaan. Met een schip van heb-ik-jou daar zijn we in elf uur naar de overkant gevaren. Aan boord blijkt dat Finnen/Zweden echt bijzonder slecht zijn in karaoke, we hebben bewijs. Behalve zingen bezit de boot een bios, supermarkt etc. compleet met prachtig uitzicht vanaf het dek. De tocht vliegt voorbij.

  In bestemming Turku gaat de tijd minder snel. Het ene hostel zit vol en de hotels vinden we te duur (45 euro pp per nacht, het was al 23.00 en om 5.44 vertrok de trein naar Helsinki). Kroegje opgezocht en in een hoek zitten lezen met koffie, thee en fanta. Uurtje of twee eruit geveegd en de rest van de nacht doorbrengen in een overdekte eettent, met naast ons de stromende regen. Koud!

  In Helsinki hebben we wel al snel een hostel. Onze uitvalplaats voor vier dagen Finland. De eerste vooral rustig aan doen, beetje door de stad wandelen. Op de tweede bezoeken we een eiland met allerlei herinneringen aan de burgeroorlog, de eerste en zelfs de tweede wereldoorlog (vanaf het fort werd het eerste Rusissche toestel neergehaald). Rest van de dag met de Lonely Planet in de hand op zoek naar bezienswaardigheden, de moeite waard. Sowieso voelt Helsinki al snel vertrouwd. Gisteren, de derde dag, hebben we ons uitgeleefd in de dierentuin. Maken er een sport van de dieren zo fraai mogelijk te fotograferen en we hebben ’s avond gekookt in het hostel en daarna wat gelezen. We zijn nu, tussen het tikken door, onze reis verder aan het uitstippelen/vastleggen.

  De boot naar Tallinn (Estland) vertrekt over een paar uurtjes, daar blijven we tot de 16de. Die dag vliegen we naar de fjorden van Bergen (Noorwegen). Vanaf daar met de trein naar Oslo. Dat traject schijnt heel mooi te zijn, volgens onze Lonely Planet ‘One of the most scenic trailways in the world’ en tot dusver heeft het boekje ons niet echt in de steek gelaten. Sowieso echt een aanrader voor diegenen die ooit eenzelfde vakantie willen. Staat alles in wat je moet (en wilt) weten.

  Vanuit Oslo gaan we richting huis, voor die tijd horen jullie nog van ons. Waarschijnlijk zijn we rond de 23ste terug. Geloof dat er zaterdag de 25ste nog een mooie etappe is in le Tour, misschien dat we dan met een stel (gegadigden?) het fietsen kunnen kijken bij ons thuis of in de kroeg, en dat we onze foto’s en verhalen kwijt kunnen en jullie weer zien.

  Groet Paul en Lisa

  ———————————————————————————

  op: 17 juli 2009 10:31

  Istieweer. We staan nu in Bergen, Noorwegen, en Lisa is in de bibliotheek alhier documenten voor de terugreis (22ste vliegen we vanuit Oslo) aan het printen. Gisteravond al een aantal van jullie gesproken, voor de rest: Tallinn was erg leuk. Twee dagen door het middeleeuwse gedeelte van de stad geslenterd, elk straatje opnieuw een Kodakmoment. Aantal musea bezocht, waaronder het martelmuseum. Gelukkig niet als lijdend voorwerp, wat een walgelijke apparaten daar! De overige twee dagen vooral rustig aan gedaan. Twee keer naar de bios geweest (Bruno-Public Enemies) en evenzovaak wezen uiteten in een soort sjieke MacDonalds met Italiaans eten en een drankbar. Vapiano heet het, Duitsland zit er blijkbaar vol mee. Check it out, mocht je het ooit tegenkomen.
  Gek trouwens: middenin het hele oude centrum van Tallinn, vol met vervallen huisjes\straten met kleine kinderkoppen\kerken\torens en een heuse stadmuur die alles omsluit, zit dus ook een Mac. Je ontkomt er niet aan. Ons hostel was lekker rustig. Veel gelezen en een avond doorgebracht met twee sympathieke Denen. Eerst aan de Corona`s, daarna aan de whisky (het waren liefhebbers om trots op te zijn Chema) en tot slot in de kroeg halve liters tikken. Daar gesocialized met Canadezen en inwoners van Estland (hoe noem je die? Esten ofzo).
  Gisteren de halve dag op het vliegveld gehangen, daar stond een internetpaal dus vandaar het contact met Megen. Oss ging ook loss gisteren, zag ik op de site van het BD. Schieten en steken… Nog nieuws uit Megen?
  Over de reis: we vlogen eerst van Tallinn naar Riga, echt opstijgen en direct landen, en daarna van Riga naar Bergen. De nacht hebben we op bankjes in het vliegveld doorgebracht en vanmorgen de bus naar de stad gepakt. We hebben inmiddels een hostel en gaan nu fjorden bekijken en waarschijnlijk de berg op in zo`n kabelbaanbakje. Eerste indruk van de stad: rustig, ruig (qua natuur eromheen) en erg mooi. Op zoek naar indruk twee.

  Groet en tot snel, Paul en Lisa.

  ———————————————————————————

  op: 15 juli 2009 12:04

  Hallo luitjes, hierbij een mailtje om jullie te laten weten hoe we het maken.

  De eerste twee dagen van onze trip hebben we doorgebracht in en naar Manchester in een shabby hostel. Het gehalte linkse rakkers was dan ook aanzienlijk, net als de hoeveelheid onverstaanbare Noord-Engelsen. Alhoewel Manchester cultureel een mooie stad is, kun je wel goed zien dat het een echte arbeidersstad in. De gebouwen lijken wel leeg en op sommige plekken lijkt het wel alsof de tijd een beetje stil heeft gestaan. Aan de andere kant is het ook echt een hele mooie stad. Overal hangen posters voor hartstikke leuke bands en evenementen. De dagen na Manchester hebben we doorgebracht in een gat genaamd Hurdlow, denk Teeffelen. Geen busconnectie, geen supermarkt, enkel en alleen een hosteltje en een aangesloten restaurantje. Wel heel vriendelijke mensen. De dagen hebben we vooral doorgebracht op de fiets en te voet, het gebied verkennnen. Het is echt heel rustiek en je kunt je goed indenken dat mensen hier komen voor hun rust. In ieder geval, je ziet het wel op de foto’s Nu zijn we weer terug in Manchester (na een bereikloze, internetloze periode van een dag of drie) en hebben we gisteren het stedelijk museum bezocht. Dat is wel fijn, de musea zijn hier veelal gratis. Vandaag gaan we met een beetje geluk naar ManU en morgen is het alweer afgelopen.

  Groetjes Ron en Sanne

 • Remy

  Niet echt een vakantie-iets, maar wel leuk om te vermelden: Zondag ga ik naar Parijs om het einde van de Tour bij te wonen!!

 • Ron

  De vraag rijst, “Waar doet ‘ie het toch van?”

  Nee, even zonder geginnegap, leuk Remy! Hoe dat zo opeens?

 • Remy

  Onze keeper werkt bij kliknieuws (of de overkoepelende organisatie o.i.d) en die hebben een bus geregeld waar nog plekken van vrij waren, dus nu gaan er een paar van ons team mee!!

 • Paul

  Meteen goede teambuilding Remy. Wij staan nu in Oslo op het vliegveld, vertrekken rond 18.15 en landen twee uur later in Dusseldorf. Hele mooie dingen gezien nog, die laatste paar dagen. Jullie horen en zien het snel. Hoe zit het met de animo voor zaterdag bieren, bijkletsen en tour kijken? Tot snel

 • Remy

  Ik doe mee Dries

 • wallie

  Ik ook.. ben wel in voor tour kijken, bijkletsen en biertjes o.i.d drinken..

 • Sjors

  Kunnen bij ons wel tour kijken zaterdagmiddag!

 • Paul

  Wat een weer hier! Voor de rest: jammer dat het af is, maar ook good to be back.
  Zou het nog wel een beetje spannend worden in de tour? Ik vraag het me af. Hoop nog steeds op een soort megacomeback van Armstrong, maar die zal er wel niet inzitten. Over zaterdag. Lisa had het idee om buiten bij haar thuis te zitten, er is een tv buiten onder het afdak en ze heeft al grootse plannen qua catering geloof ik. Maar pin me daar niet op vast. Het is in ieder geval voor iedereen, dames/heren dus. Sjors, Remy en Wallie staan al op de gastenlijst :).

 • Geert

  Hoop dat er nog wel wat actie in de tour komt. Maar ben ik van de partij.
  Eens kijken of je het zeemeerminnetje wel echt hebt gezien 😛

 • Sjors

  Relaxt! Gaat er nog iemand mee naar Nijmegen morgen, remy en ik gingen, geert mss.

 • Ron

  Present en present! Vanavond ook vierdaagse iemand, Heer Beck en Ronnie Rugzak gaan ook.

 • Anoniem

  Leuk idee zaterdag.
  Ik ben er bij Lieske en Paul.
  En morge misschien wel Nijmegen.
  Hoelaat gaat iedereen?
  Moet namelijk eerst werken.

 • Mariska

  die anoniem ben ik (mariska) dus:P

 • Janneke

  Ik ben er morgen en zaterdag bij!

 • Lisa

  Ik dacht inderdaad dat t wel leuk was om bij ons de tour te kijken buiten (hopen op goed weer!!) en ook te eten.. Ik geloof dat t ook kermis is dit weekend in Megen? Dan kunnen we daar ’s avonds nog naartoe mochten we zin hebben.
  Een probleempje: ik heb helaas al mn geld er doorheen gejaagd op vakantie. Misschien dat het een idee is als iedereen zelf wat te drinken meeneemt. We hebben nog wel wat thuis, maar dan hoef ik niet speciaal drank te halen voor idereen. Dus dat zou fijn zijn! Verder had ik spaghetti bedacht, volgens mij lust iedereen dat wel, mochten mijn kookkunsten tegenvallen is er nog altijd de frietpan.
  Morgen ben ik er ook bij! X

 • Anke

  Ik wou even iedereen een fijne vakantie wensen, ik vertrek morgen (vandaag) naar Frankrijk om daar stage te lopen dus zie jullie pas over 3 weekjes! Veel plezier dit weekend
  xxx

 • Fleur en Inge

  hierbij onze vakantie post uit Rome!

  Het is hier schitterend en lekker warm.. Dus wij vermaken ons prima..Met alle het lekkere eten , winkels en natuurlijk de prachtige stad zelf!! Rome is idd een aanrader!

  We maken vandaag in Vaticaan stad,onze Nbb verweg foto dus die zien jullie snel!!

  Liefs

  Inge & Fleur

 • Lieke

  Klink goed Fleur en Inge!
  En Lisa.. super idee! Ik ben er morgen bij! Zal alvast een paar rosétjes koud zetten!
  Liefs xx

 • Geert

  Is inderdaad een mooie stad Rome! Ben er een paar jaar geleden geweest en er is een hoop te zien.
  Nog veel plezier daar en geniet ervan!

 • Fleur en Inge

  Veel plezier op de megense kermis!!

  We hebben nu bijna alles gezien maar het wa zo vgaaf jullie zien de fotos snel!!

  en nu is de internet tijd op!!

  liefs

  Fleur en Inge

 • Sanne

  Na 3 weken keihard gewerkt te hebben, een summercamp voor de kids hier in Belize heb georganiseerd, in de bieb heb gewerkt & bijles aan kinderen heb gegeven ga ik morgen weer terug naar Mexico. Daar nog 1.5 week wat eilandjes af, en dan 7 augustus terug naar Cuba… daar m’n verjaardag vieren &dan toch echt over 2 weken… terug naar Nederland!
  Ik ga zometeen mn verweg foto maken, het shirt is nog in tact en heeft tot nu toe 4 landen gezien! Ik ben tevreden! Tot snel!

 • Remy

  Voor de liefhebbers:

  Parijs was leuk, kwamen daar om 11 uur aan. Toen zaten er al mensen rondom de hele Champs Elysess te wachten om 7 uur later maar vooraan te staan. Daar hadden wij geen zin in, dus zijn we gaan zitten op het enige vrije plekje langs de Champs Elysees. De reden dat dit plekje nog vrij was werd ons later bekend toen we voor 1 biertje en een hotdog met friet 20 euro moesten betalen.

  We zijn toen verder gelopen en op een plekje beland waar het bier goedkoper was. Daarna zijn we vlakbij de finish gaan staan en hebben we nog even gewacht totdat het spektakel langskwam. Na de etappe nog bij de prijsuitreiking gestaan en toen gaan eten in een restaurantje.

  Toen we daar van terug kwamen bleek dat alle ploegen nog een ererondje reden dus we zagen meteen Lance Armstrong voor onze neus wegfietsen. Toen de rest van Astana, Rabobank en Saxobank nog gezien en toen zijn we weer richting onze bus gelopen.

  Op de terugweg meteen weer in slaap gevallen (net zoals op de heenweg), reden hiervoor was dat ik niet naar huis wilde gaan vanaf de kermis. Had nog ff een eitje met Geert gebakken en toen nog snel 25 minuten op bed gelegen! Maar al met al een lange, maar mooie dag om een keer mee te maken!!

  groeten

 • Geert

  Jammer dat de vuelta op 29 augustus start hier in nederland. Zijn er veel mensen op jeugdkamp en speelt het 3de een toernooi in Macharen. En de 30 augustus is het weer buitensoos. Anders hadden we daar kunnen gaan kijken wellicht.

  De Giro start op 7 of 8 mei 2010 in Amsterdam en de Tour op 3 juli in Rotterdam

 • Fleur

  Paul en Lisa hadden jullie ook niet een foto gemaakt van de plaats waar het pakje van bassie en adriaan lag? inge en in wel! Miss een nieuw idee..

 • Paul

  Klinkt als een meer dan mooie dag Jas! En @Fleur, we hebben niet de plaats van het pakje (dat is in Legoland) maar wel de zeemeermin waar Bassie mee wil trouwen, telt dat stiekem ook een beetje :)?

 • Fleur

  Telt ook mee vind ik! Kunnen de nonbonbini zoektocht naar de pakjes van bassie en adriaan houden..

 • Paul

  Ik maak er maar even een onderonsje van hier. Veel foto’s gemaakt in Rome Fleur? Echt een mooie stad he? Al waren wij er destijds wel met een clubje Nastro Azurro-cultuurbarbaren van het Maasland College.

 • Inge

  Heel veel foto’s paul, wel 400!! Jullie zien ze zo snel mogelijk. Pakje van bassie en adriaan lag er helaas niet meer :(.

 • Geert

  Omdat de groep die in calella is waarschijnlijk nix laat horen, hierbij een update je.
  Dinsdag belde Niek K tijdens de kroegentoch. Ze waren om 9.15 uur aangekomen in Calella. Er was een stuk minder te doen dan in Blanes, maar gelukkig was er nog bier en maakte ze het goed.
  Donderdag nacht kreeg ik nog een smsje van Niek : Ha beste maat. Hier alles goed. Ik sta op 1 lekkere geile duitse, trekzak op 2. Gr vanuit Spanje.

  Meer heb ik nog niet vernomen, wellicht dat Niek met mijn fiets naar huis komt 😉

 • Albufeira Girls

  Geert, ons verlangen zit diep. Bloeeedheet krijgen we het alleen al van de gedachte dat je ons met je ogen uitkleedin de discotheek.

 • Albufappa boys

  Geert, waarschijnlijk ga je jezelf aansluiten bij ons, de fapfapfapfappaboys.

 • Anti-Duitser

  Geert wil jij je beste vriend belonen als hij in Megen is. Hij is Pfeiffer aan het verspreiden onder de Duitsers.

 • Guardia Civil

  Gert van le Sloot, no sex and coma fingering on the beach.

 • v.v.v. medewerker

  In portugal heb je de motim policial en geen guardia civil voor de geinteresseerden

 • Albufeira vakantiegangers

  Het leventje is goed hier. We hebben heel mooi weer en hebben al een boottocht gemaakt, strand gelegen en naar een waterpark geweest.
  Ook het stappen is goed te doen alleen zijn er maar 2 nederlandse kroegen. Bloopers in het oude gedeelte en celebration in het nieuwe gedeelte. Ook is het er wel erg druk.
  Denk je ver weg te zijn kom je nog allemaal Demense, Osse en Geffense mensen tegen. En somige ook (oud) klasgenoten.
  Ga nu zo eten en dan een rustig avondje tegemoet, want morgen gaan we op jeepsafari en moet dan om 8.30 vertrekken.
  We gaan elkaar weer snel zien! Woensdag zijn we weer terug.

 • Ron

  Je vraagt je af wie dit heeft getypt.

 • Chema

  I’m completely clueless

 • Janneke

  Voor mijn is het ook een groot vraagteken.

 • Geert (eigenlijk Paul)

  Geert: Ja jongens, albufapfapfap.
  Paul: Nee, geen idee na wie ik moet zoeken.

 • Nikozz

  Heren, we staan op youtube. Lustige Leute. http://www.youtube.com/watch?v=mWnDPLJPtBE

 • Albufeira vakantiegangers

  zomaar een berichtje na jullie toe ik weet niet van wie het afkomt in ieder geval niet van mijn http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-e267b20868bd4f473bdac7a9f2480ae8.html

Leave a Reply