Weekendupdate week #24: Selectieweekend!

Geen Non Bon Bini verjaardagen deze week. Wel iets anders spectaculairs, namelijk selectieweekend!

Biezenmortel, gemeente Haaren, telt 1400 inwoners en is met name bekend van het prachtige klooster. Daar vestigde de kapucijnenbroeders zich rond 1920, waarna nonnen het stokje overnamen. Menig groenlinks uitje is gehouden naar dit rustige oord, waar men lekker een krantje kan lezen en tot rust kan komen in de groene tuin. Afgelopen weekend was het de beurt aan een aantal geselect(i)eerde broeders uit Megen om een bezoek te brengen aan dit drassig paradijs in het riet (biezen is riet en moer is drassig land: thanks wikipedia).

Nu is het moment aangebroken dat, indien dit de eerste minuut van een film zou zijn, de hardrock begint te spelen en beelden van doodskoppen elkaar in hoog tempo zouden opvolgen. Want ja, selectieweekend is berucht! Uit respect voor de tradities van de kapucijnenbroeders (en het kwam ons zelf ook wel goed uit 😉 lieten we dit jaar de gezusters thuis.

En zo begon het vrijdagavond met twee tafels vol mannen, bier, pinda’s en chips. Gelukkig had de organisatie een leuke namen-bingo in elkaar gezet waarmee we de hele avond bezig waren.

Het was de bedoeling om na het horen van een verhaaltje de naam door te krassen die bij het verhaaltje hoort en zo voor een volle kaart te gaan. Enkele (zwaar verkorte) voorbeelden:

 • Deze voetballer was een fanatieke Ajax supporter, maar stapte na een tijdje over naar het PSV kamp.
 • Deze voetballer meldde zich af voor het trainen bij de verkeerde trainer.
 • Deze gleuvenvuller is niet bang voor een Mexicaans griepje.
 • Van wie is de quote: “we hebben het beste middenveld van de vijfde klasse”?
 • Wie vertelde een kampman bij de vlaam dat hijzelf ook van de familie Kraus was?
 • Welke voetballer gaat elke zaterdag golfen?
 • Welke voetballer is de hyveskoning?
 • Van wie is de openingszin: “voor welke voetbalclub ben jij”?
 • Wie luisterde vroeger naar André, ravemuziek en opel kaddettiestamp, en luistert nu naar Bruce Springsteen, Madness en Miss Montreal?
 • Deze jongen heeft zijn maatschappelijke carrière boven zijn voetbalcarrière gekozen.
 • Wie is de p-remy jager van Megen?
 • Van wie is de quote uit de gezellige kantine nadat Megen van H*r*n had verloren: “ik hoop dat we niet te vaak gaan verliezen want dat is veel te gezellig”?

De vermoeiende vrijdagavond stond dus geheel in het teken van dit spel, waarbij veel op het spel stond. Het ging er dan ook de hele avond fanatiek en bloedserieus aan toe. Euh.. Ohja, en er was ook nog een stripper (& stripster).

Op zaterdagmorgen was het ontbijt al vroeg. Tijdens de lunch (snap je num?) kwamen de topspelers één voor één naar het terras waar iedereens geheugen van de dag ervoor weer werd opgefrist door elkaar beetje bij beetje aan te vullen (bier, pinda’s, chips, een stripster, harde muziek, gedans op stoelen en tafels met flessen wijn en we waren ook nog (geheel tegen de selectieweekend-vrijdag traditie in) wezen stappen in Tilburg).

In de middag was het tijd voor de activiteit, kleiduifschieten (ja Jules, je schrijft het precies zoals je het zegt). Omdat het bij iedereen aan een goede oog-hand coördinatie ontbrak (7 punten, he Strik!?) zijn we ons maar bezig gaan houden met de humor van het komische duo Sander en Jules en de eigen activiteiten van Dennis en John.

Op verzoek van Joop en iedereen met een trauma van het kanoën van enkele jaren terug, hielden we de activiteit kort. Na in de middag terug te zijn gekomen op onze residentie, ging het weer precies zoals ’s morgens. Een fanatiek stelletje ging weer voetballen (“ze zijn niet wijs!”), andere gingen voor het bier, de pinda’s en de chips. Vooral het vragen- en kritiekgesprek met trainer Carlo was leuk. 

Na het eten was het voor Carlo zover om afscheid te nemen van ‘zijn’ groep van de afgelopen 3 jaar. Na enkele dank- en lofwoordjes en de uitreiking van trainingsbeest van het jaar (3e: Teun, 2e: Stefan, 1e: Luck) was het de beurt aan aanvoerder Jurgent voor wat mooie woordjes. We namen afscheid van Carlo en pRemy, die naar Top vertrekt. (De 2 boeken die hij kreeg waren volgens Sander bedoelt als leesvoer voor op de bank bij Top).

’s Avonds stappen in Tilburg! Eerst even op het terras hangen, en je weet het: Geert drinkt veilig of hij drinkt niet.

Tsja, het stappen en de afterparty.. Wat kan ik er van zeggen? De shoutbox heeft al enkele verhalen verklapt, evenals de roddels. Laten we zeggen: het 3e heeft een hoop goed te maken aankomend weekend! Enne: what happends @ selectieweekend, stays @ selectieweekend 😉

Na een zorgvuldig screeningsproces blijven er een aantal foto’s over. Let vooral op het kaalscheren van de kop van Dré en het slapen van Joop & Jurgent @ Tilburg. Je kan de foto’s hier vinden.

Het was een tof weekend, wat nog lang in ieders geheugen zal blijven hangen!

Behalve selectieweekend is verder alleen bekend dat er op vrijdagavond door enkele achterblijvers werd gechilld op de Maasdijk. Al zou ik graag wat vaker ook andere mensen betrekken bij ‘dun update’, ik kan helaas niet alles bijhouden..

Was er trouwens nog iemand naar Kelly & Dave geweest of hebben Wim & Marieke gewonnen?

Check tot slot deze en deze strip en dit heerlijke nummertje!

Lata

PS: Voor Jules, dit is nou new kids on the block: 

PS2: Voor John, “heurde gij nie wa mijn broer zegt?” @ 2.03

8 comments to Weekendupdate week #24: Selectieweekend!

 • Ron

  Zie ik Ron van Bergen daar nu met zijn kaalkopje door dat beeld lopen op de foto’s?

 • Oprapen die steen! Volgend jaar weer gewoon het hele weekend mee. Hoop dat de organisatie volgend jaar wel op tijd een datum aankondigt om een dubbele agenda te voorkomen.

  Peace!

 • Desi

  De rest heeft ook niet stil gezeten hoor! Want fleur lieke, maud en desi zijn vrijdag avond in de stad geweest want op een bepaalde hoogte niet meer zo spectaculair was. Gezien lieke kauwgom in dr haar kreeg, fleur het glas niet meer hoog kon houden en desi gestalkt werd door GEEN aangename man. 😀

 • Biezenmortel

  Nou dat was nog niets vergeleken met wat die jong van Verdonk allemaal hebben gedaan hier…..vind nu nog steeds pinda’s tussen de vloerdelen.

 • Shake

  Ik ben wel bij Dave en Kelly geweest. In het begin was het heel druk maar er was best veel volk wat zeg maar de hele avond “buiten staat”. Er was een DJ maar de kwaliteit van de boxen van het Keike liet te wensen over dus de DJ pakte snel weer alles in. En aangezien de rekening van de muziekcomputer niet was betaald reste Gert-Jan niks anders dan een (hele) cd van Ruth Jacott (??!!) op te zetten.
  Maar ik denk wel dat ze gewonnen hebben.

 • Matte

  Leuke toevoegingen Desi & Shake! Zoals ik al zei, ik zou graag elke week alles van iedereen coveren maar helaas weet ik simpelweg niet van alle 39 leden wat ze allemaal uitgespookt hebben.. 🙂

 • Shake

  Ik ben ook geen lid.

 • Marieke

  Dave en Kelly hebben idd gewonnen!
  En Wim en ik zijn nog niet eens in de top 3 gekomen volgens mij!!

Leave a Reply