Weekendupdate week #22: Pinkpop special!

Pinkpop 2009!Niet alleen in Demen werd de boel op stelten gezet, ook in Landgraaf vierden Non Bon Biniërs een bescheiden feestje. Nou ja, bescheiden… Gewoon een dik feest tussen 60.000 man. Een verslag van Geert, Paul & Sjors.

Voor die mensen die denken dat Landgraaf in Nederland ligt, legt Chema het nog één keer uit: Landgraaf ligt in Klein-Duitsland, de drol die aan Nederland bungelt.

Tijdens de reis wordt er door Chema door middel van dit bord contact gezocht met de vrouwen, gesproken met wat Fransen, een aantal biertjes gedronken en een hoop gesemmeld. In de laatste trein nog even een stoel laten liggen en we waren in Landgraaf. Snel op zoek naar camping A en een mooi plaatsje bij de ingang. Sommigen proberen te slapen, anderen slagen erin te drinken en tijdens de lange nacht komt de Whisky voor de dag. Chema laat ongevraagd nog even merken wat hij van Limburg vindt en zoekt onderwijl contact met Maria. Aangezien ze daar geen behoefte aan heeft, blijft hij lekker door semmelen.

Na een paar uur wachten gaat de camping open en wordt de tent opgezet. Nog even wat slapen voor het feest begint. Dan snel even opfrissen, bandje en bonnen halen en even wat eten en bier halen. Zelfs onze stoel is weer terecht, een vriendelijke jongedame heeft hem zoals beloofd afgegeven bij de pannenkoekenkraam op de camping. Bedankt nog! Niet veel later sluiten Thijs en Jordy aan om vervolgens naar het festivalterrein te gaan. Het eerste waar we naar toegaan is Noissettes en daar komen we de Kwoaje keie tegen. Die hebben er ook zin in, vooral met bier drinken. Even later naar Chris Cornell, The killers, Dr.Lectroluv en als afsluiter van de dag Bruce Springsteen @ The E-street Band. Rob K. geniet zo van zijn bier dat zijn rug er scheef van gaat staan.

Na deze vele uren is het genoeg voor Lisa en Janneke, zij zoeken de tent op. De jongens gaan door naar camping B, waar een grote feesttent staat. Daar nog even wat biertjes drinken, wat beuken en wat slappe versierpogingen doen om vervolgens weer terug naar de tent te gaan. Eindelijk fatsoenlijk slapen..

De 2de dag was niet veel anders. Beginnen bij De Staat en daarna met de gearriveerde Kwoaje Keie naar Rowwen Heze. Goede muziek (copyright Geert van Schijndel), veel bier gegooi en geweldig dansen van de vliegende Johan en Oele. Daarna volbeat en vooraan staan bij Madness, alle grote hits komen voorbij waarbij de voetjes goed van de vloer gingen. One step beyond, Our house en Nightboat to Cairo ontbreken niet. Deze oudjes rocken nog steeds! Koekeloeren bij Krezip en afsluiten met Placebo. Geert sluit de avond af met een lekkie (voor meer info Sander van der Wolk) en weer op naar camping B, dit keer met Thijs en Jordy. Even snel voetballen met een volle 6-pack bier, Geert houdt het toch bij een zespak koppen. Na enkele minuten stroomt er een straaltje bloed naar beneden maar dat wordt afgedept met Sjors zijn Tour de France hoedje. Pardoes pist Sjors nog even de broek van Chema onder (Paul duwde écht niet) en omdat het onhandig lopen is met nat pak, kun je hem beter uittrekken. Tenminste, zo denkt Chema. Even snel nog wat over Limburg blèren (ik kom wél uit Nederland) en naar bed.

Met gezonde hoofdpijn en een zon die de tent verandert in een sauna, begint de laatste dag. Sjors haalt, om het af te leren, twee zespakken bier. Chema houdt het bij de combinatie bier/whisky. Even afscheid nemen van Lisa en Janneke, die de laatste dag verstek laten gaan, en Jordy en Thijs verwelkomen. The Gaslight Anthem speelt om 12.00 uur dus genoeg reden om al vroeg het terrein op te gaan.

Zo vroeg zelfs dat Chema nog op het terrein zijn tanden moet poetsen, met tandenpa.. ehh, whisky natuurlijk. Die brandt ondertussen lekker in zijn zak en vervolgens in zijn keel. Bah, maar hij houdt het met moeite binnen. Tussen optredens van Novastar en Amy MacDonald een aantal bekerverzamelaars voor de gek houden. Lege bekertjes brengen geld op, een leeg bekertje met een touwtje dat voor de neus wordt weggetrokken doet dat niet. Terwijl de rest vrij opvallend stond te ‘Feesten!, Feesten!’, een man of vijf laten misgrijpen. Heerlijk!

Die flauwe humor gaat Chema niet snel genoeg, die pakt bekertjes af of knijpt ze voor de neus weg kapot. Komt hem bijna op een blauw oog te staan, maar dat had hij waarschijnlijk toch niet meer gevoeld.

Sjors en Paul hobbelen naar de Jeugd van Tegenwoordig, Paul ruilt Sjors in voor Lonneke om naar The Kooks te kijken en tussendoor staan Franz Ferdinand en Anouk op het ‘Kwoaje Keie-hangplek podium’. Bij terugkomst van The Kooks treffen we Chema aan met zijn broek aan flarden (daarover later meer) en Geert met een rode neus (niet alleen van het zuipen).

Kwoaje Keie houden een dildo-spuitshow, één van die piemelapparaten steekt even later vies zijn kopje onder Chema’s ontblote onderbroek. Na slotact Snow Patrol, het nodige vuur en vuurwerk richting tent voor de grote finale van het weekend: huishouden rondom de eigen tent!

Chema en Sjors doen aan struikduiken, Geert krijgt het zelfs voor elkaar om er overheen te duiken! Sjors zorgt er met de megafoon voor dat we een lichte fittie hebben met de buren, maar na een dik kwartier kleien gaat ook hij slapen. Om vervolgens rond de klok van 6.00 uur bruut gewekt te worden door de nog altijd boze buren.

‘Fuck de megafoon’ klinkt het, alvorens ze de muziekinstallatie op standje tien draaien. Gelukkig neemt een van de andere campinggenoten het voor ons op met een subtiel: ‘en nu zet je dat k**k**ding uit of ik draai je nek om’. De zon en andere ongemakken laten ons de camping al vroeg verlaten, de trein en buurtbus in. Op weg naar een douche die we vier dagen moesten missen. Wat een ontberingen, maar wat een plezier vooral.

Volgend jaar weer!

PS: Foto’s van het Pinkpop avontuur van Geert en Sjors vind je hier (.red).

15 comments to Weekendupdate week #22: Pinkpop special!

 • Matte

  Na het lezen van deze update ga ook ik overstaag: volgend jaar ben ook ik te vinden @ Pinkpop of Lowlands!

 • Anoniempje

  Als die Chema geen ernstige vorm van korsakov ontwikkelt, dan ben ik ’n bôn.

 • Geert

  We hadden dan ook wel heel mooi weer, hadden het echt getrofen.
  Mijn neus is nu aan het vervellen :p

 • Paul

  Ik help je wel met tent opzetten Matte!

 • Remy

  Ik doe mee met Matte!!

 • wallie

  Ik moet nog even kijken of ik vrij kan krijgen maar uuuh… dit lijk me “het leven” of niet Remy 😉

 • Shake

  Die megafoon hadden ze op onze camping ook. Wekte dezelfde reacties op. Mis alleen de follow-the-leader-met-de-vlag-tocht onder leiding van Eelco. Al weet ik niet meer of jullie daar ook bij waren.

 • Paul

  Met Oele die dwars door het publiek sneed met zijn vlag? Volgens mij wel gezien ja, bij deze is-ie toch vernoemd. Zo’n megafoon is echt irritant inderdaad, vooral die politiesirene en dat in het holst van de nacht. Hoeveel KK’s gaan er naar Lowlands?

 • Ron

  ‘treffen we Chema aan met zijn broek aan flarden (daarover later meer)’

  Volgens mij mis ik een stuk in dit verslag..

 • Paul

  Volgens mij is dat stuk gecensureerd, zoals Mart in zijn shoutbox (hoor en wederhoor) al zei.. Spannend he 🙂

 • Matte

  Yep, het is idd gecensureerd. Voorafgaand aan de publicatie is gebruik gemaakt van het recht op inzage.

  Besides, n*dity en F16-vlees hoort niet online! Tenminste, niet op deze site..

  Ik ben overigens bekend met het probleem van de shoutbox. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een oplossing!

 • Shake

  @Paul,

  Dat ook maar bedoelde vooral de terugweg naar de camping. Maar toen waren jullie denk ik al de andere kant op gelopen.
  Er gaan 14 KK-en mee naar lowlands, 1 NBB-er (Jan van O.) en 1 lid van cv Dave d’n Bijs. Met hoeveel zijn jullie?

 • Paul

  Even opnoemen en hopen dat ik niemand vergeet: Hanneke, Janneke, Lieke, Inge, Fleur, Chema, Geert, Sjors, Lisa en ik. Thijs weet ik eigenlijk niet zeker. @Iedereen: Aanvullen is gewenst.

 • Geert

  Na zo’n weekend als Pinkpop heb ik al reuzen zin in Lowlands

 • Paul

  Anke gaat trouwens ook mee, geloof ik. Vrouwen aan de macht, daar in Biddinghuizen.

Leave a Reply